Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Educatie

Wij volgen de landelijke richtlijnen omtrent COVID-19 op.

Leuk dat u interesse heeft in boerderijeducatie op ons bedrijf.

Vanaf mei 2021 ben ik aangesloten bij IVN Flevoland en Boerderij Educatie Nederland en lid van de vereniging Kom bij de Boer. Ik voldoen aan de onderstaande voorwaarden:
– Training Belevend Leren gevolgd
– Training Bedrijfshulpverlening gevolgd
– In bezit van Verklaring omtrent het gedrag
– Controleprotocol meest gesignaleerde risico’s ingevuld
– Verzekerd voor nevenactiviteiten
– Collegiaal bezoek doorlopen in september 2021

Kijk hier voor het promotiefilmpje Boerderijeducatie Nederland. 

Samen met mijn man, ontvang ik met plezier leerlingen van de basisschool op ons melkveebedrijf. De kinderen kunnen bij ons op een leuke en educatieve manier kennis maken met het leven op de boerderij.

Kleuters leren al veel op de boerderij door te zien, te horen en te voelen. Voor de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 hebben wij een loeileuke boerderijles samengesteld. De opdrachten die de kinderen gaan doen, zijn per groep samengesteld. Zo krijgen de kinderen opdrachten op hun eigen niveau.

Van tevoren vindt overleg met de leerkracht plaats over welke opdrachten de kinderen gaan uitvoeren. De boerderijles sluit aan bij de kerndoelen van school. De kinderen krijgen een rondleiding, en aansluitend zijn er leerzame (doe-)opdrachten. Een boerderijles is een prachtige aanvulling op de schoollessen.

Een boerderijbezoek vindt plaats op een woensdag (eventueel op een vrijdag) en duurt afhankelijk van het soort les tussen de anderhalf en twee uur. Het bezoek op de boerderij start altijd om 10.30 uur. In overleg kan afgeweken worden van de starttijd.

Mede dankzij bijdragen van ZuivelNL, Agrifirm, het provinciale programma Duurzaam Door en het programma Jong Leren Eten, kost een boerderijbezoek voor u als school slechts €50,- per schoolgroep.

Toelichting: Elk jaar wordt de prijs vastgesteld, afhankelijk van externe aanvullende financiering voor boerderijeducatie.

Zonder aanwezigheid van cofinanciering zijn de reguliere kosten voor een bezoek bij een gecertificeerde educatieboerderij €150,-. Een educatief bezoek bij een educatieboer sluit aan bij de kerndoelen van het onderwijs. Dat betekent dat het reguliere onderwijs budget van uw school hiervoor is aan te spreken. Tevens kunt u bij Jong Leren Eten hiervoor een aanvullende subsidieaanvraag doen.

Voor meer informatie over de boerderijlessen (van april t/m oktober) en het maken van boekingen kunt u contact opnemen met Hildegonda Ytsma via tel. 036 522 8529. Wanneer u het contactformulier invult, nemen wij z.s.m. contact met u op.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close